• HOVEDSPONSOR:

« Tilbage

Nu også på Facebook

Skrevet d. 12/02-2015 af: Jan-Ole

Talentakademiet Ringkøbing Skjern er nu også på Facebook. Vi håber du har lyst til at "like" os på facebook. Det kan du gøre her


« Tilbage

Balletelever undervises af tidligere instruktør ved Det Kgl. Teater

Skrevet d. 24/02-2015 af: Susanne


Fredag den 27. februar 2015 kl. 16.30- 18.00 får balleteleverne det første af i alt 3 besøg af den tidligere solo-ballerina ved
Det Kgl. Teater, Christina Nilsson. Christina Nilsson

 

Christina Nilsson kommer for at undervise talentballet-eleverne på Musikskolen og Talentakademiet Ringkøbing-Skjern.

Hun startede i sin tid sin store balletkarriere, da hun som 10 årig blev optaget og uddannet på Det Kgl. Teaters balletskole. Herefter fulgte mange spændende år i utallige forestillinger som korpsdanser og senere solist ved Det Kgl. Teater.

Endvidere fungerede hun som instruktør på Det Kgl. Teater og balletskolen. 

Eleverne kan se frem til nogle nye udfordringer, idet de skal prøve at træne Bournonville-teknik. Christina Nilsson holder meget af, at arbejde med børn og unge mennesker.

Som underviser er Christina Nilsson både krævende, retfærdig, humørfyldt og kærlig. Men hun kan vist godt være lidt skrap nogle gange. 

« Tilbage

Er du måske én af vores nye elever?

Skrevet d. 24/03-2015 af: Tarsk

Har du talent for håndbold eller ballet og ønsker du udfordringer, så er Talentakademiet Ringkøbing Skjern måske noget for dig.

Hvis du er i tvivl om Talentakademiet Ringkøbing Skjern er noget for dig, så får du nu muligheden for at prøve det af. Du kan både prøve at komme at træne med de nuværende elever og også deltage i et foredrag med Malene Dalgaard, som ved hvad det kræver, at være eliteidrætsudøver.

Du kan læse mere om prøvetræningen og foredraget i denne invitation og hvis du vil vide mere om Talentakademiet Ringkøbing Skjern, så kan du læse meget mere her på hjemmesiden eller i denne folder.

 

             Prøvetræning                             Forside infofolder

« Tilbage

Aftalen omkring den fysiske træning er udvidet.

Skrevet d. 10/02-2015 af: Jan-Ole

Akademiet har udvidet aftalen omkring den fysiske træning. Aftalen med fysioterapeut er udvidet ligesom der er indgået aftale med Sanne Stengaard omkring supervision hver mandag.

Det betyder rent praktisk Sanne Stengaard og Allan Jørgensen sammen med Hans Jensen vil visitere eleverne hver for sig, således at Sanne skal have en snak med alle pigerne incl. balletpigerne for at afstemme hvor de enkelte er i deres udvikling, hvor meget de har trænet etc og herefter sammen med Hans, der jo kender de unge, udarbejder individuelle træningsprogrammer.
Allan Jørgensen laver den samme øvelse med drengene, så det får et meget mere individuelt præg fremadrettet.

Sanne vil fremover være i træningslokalet om mandagen og kan rådgive omkring den fysiske træning, ligesom Hans vil være der hvis ikke han behandler i forhold til skader etc.

Jan-Ole Kristensen siger "Jeg er rigtig glad for aftalen, og glæder mig til at følge udviklingen. Vi evaluerer løbende og ser om vi kan lægge flere lag på hen ad vejen, men lige nu er det et rigtigt stort løft det fysiske træningsmiljø har fået".

« Tilbage

Talentakademiet i Skjern bliver lokal forankret

Skrevet d. 15/01-2015 af:

Tidligere havde Talentakademiet Ringkøbing Skjern en samarbejdsaftale med IKA Kolding. Denne samarbejdsaftale blev Talentakademiet og IKA Kolding enige om at stoppe i 2014.

- Det var et konstruktivt møde, hvor begge parter gik fra mødet med en følelse af, at det var den rigtige beslutning, både for parterne selv, men i særdeleshed for Idræts- og Kulturakademiet, siger formand for Ringkøbing-Skjern Kommune Kultur- og Fritidsudvalg, Kristian Ahle.

Ringkøbing-Skjern Kommune har siden august 2013 samarbejdet med IKA Kolding om opstart og drift af et Idræts- og Kulturakademi i Skjern. Der er tale om en 3-årig aftale, hvor direktør Flemming Pedersen, IKA Kolding, har stået i spidsen for projektet. Siden 2013 er der opbygget et helt nyt kollegie i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, hvor balletdansere og håndboldspillere trives side om side.

- Det sidste halvandet år har været både spændende og travlt, og jeg vil gerne kvittere for det store arbejde, der er blevet lagt i projektet, og som har skabt et akademi og et miljø på et højt niveau. Der har dog fra begyndelsen været en uenighed om ambitionsniveauet for de elever, der kunne blive optaget på akademiet, og det er den uenighed, der har ført til, at samarbejdsaftalen nu opsiges, siger Kristian Ahle.

Samarbejdsaftalen er opsagt pr 31. januar 2015. Ringkøbing-Skjern Kommune vil nu formulere en ny strategi, hvor adgangskriteriet bliver justeret, så flere af områdets talenter, kan få glæde af akademiet. Der lægges samtidig op til at markedsføre flere strenge end håndbold og ballet.

- Flemming Pedersen har sammen med IKA Koldings bestyrelsesformand, Jesper Kjølhede, været garant for et flot set up. Engagementet omkring de unge talenter har givet et sportsligt meget højt niveau. Nu tager vi udgangspunkt i det, der allerede er bygget op, og ser på, hvordan vi kan udvikle det endnu videre, så det giver vores unge talenter det bedst mulige udgangspunkt, siger Kristian Ahle.

Der er nu her i januar udarbejdet et navn og en ny strategi for akademiet. Skiftet i strategi får ingen betydning for dagligdagen for de unge mennesker, der pt. er tilknyttet akademiet, ligesom der vil ikke ske ændringer i forhold til medarbejderstaben.

« Tilbage

Europa League debut til Mathias Gliese mod FC Porto

Skrevet d. 25/03-2015 af: Tarsk


Lørdag d. 21.03.2015 blev en mærkedag for en af Talentakademiet Ringkøbing Skjerns elever.

Mathias Gliese der bor og træner på Talentakademiet, og spiller håndbold i Skjern Håndbold på U18 og U21, fik en fantastisk oplevelse lørdag aften i Portugal, hvor han fik muligheden for at spille med i Skjern Håndbolds udekamp mod FC Porto i Europa League.

Gliese, som han kaldes i dagligdagen, startede sågar på banen og spillede samtlige 60 minutter i kampen, som blev vundet knebent, men det blev en sejr på 23-24 til Skjern Håndbold, som spillede kampen med mange af de unge fra truppen.Mathias Gliese

”På vegne af Talentakademiet er jeg super stolt over den udvikling Gliese har gennemgået, og det viser jo hvilke muligheder der er, hvis man har talentet og viljen til at udforske det og tager chancen og søger til Talentakademiet i Ringkøbing Skjern. De lokale klubber er gode til at give de unge chancen, så samarbejdet mellem klubberne og Talentakademiet giver rigtig gode muligheder for de unge”, udtaler daglig leder Jan-Ole Kristensen.

Mathias Gliese selv siger om sin debut, ” Det var en kæmpe oplevelse at være med til, og jeg er super glad for at have fået chancen, og det giver helt klart mod på at kæmpe endnu mere. Jeg er rigtig glad for at jeg tog springet og flyttede fra Lemvig til Skjern og blev en del af Talentakademiet og Skjern Håndbold. Det har givet mig et kæmpe løft og jeg føler jeg har flyttet mig helt enormt”.

Allan Jørgensen som er talentansvarlig i Skjern Håndbold udtaler, ”Et stort skulderklap til Gliese og et lille til os for det viser jo, at det vi går og arbejder med i hverdagen er det rigtige. Jeg er stolt over at Skjern Håndbold og Talentakademiet i samarbejde har flyttet Gliese hen til denne oplevelse. Det bliver spændende at videreudvikle på hans talent og at følge ham i fremtiden”.

« Tilbage

Skjern Håndbold har kåret årets talenter

Skrevet d. 02/04-2015 af: Tarsk

Olivia Simonsen og Emil Bergholt modtog helt fortjent æren som årets talenter i Skjern Håndbold. Her fra Talentakademiet vil vi gerne ønske dem hjertelig tillykke med hæderen.

Olivia Simonsen går på Talentakademiet Ringkøbing Skjern.Olivia Simonsen og Emil Bergholdt

Til daglig spiller hun på Skjern Håndbolds U14 piger 1. division, hvor hun mest opererer på venstre back. Hun er en høj pige med et hårdt skud, gode gennembrud og stærk i forsvarsspillet.

Olivia har fået hendes håndboldopdragelse i Skjern Håndbold og er en lokal pige og har det ikke fra fremmede, da hendes forældre begge går meget op i håndbold og har spillet på eliteniveau. De ved det kræver megen tid og opbakning og det har hun til fulde.

I denne sæson er Olivia blevet udtaget til DHF-talenttræning, hvilket er fuldt fortjent. Olivia er enormt seriøs og målrettet og der er ingen tvivl om at hun har muligheden for at komme rigtigt langt. 

Det seneste halvandet år har hun udover at spille på klubholdet også været en del af Talentakademiet Ringkøbing Skjern, hvor hendes personlige udvikling har været helt fantastisk. Hun træner hver eneste gang og er ligeglad med, om det er de store drenge der står overfor hende - ingen udfordring er for stor - hun tager kampen op ligegyldig hvor stor den er.

Olivia lever efter ordsproget - INTET ER UMULIGT FOR DEN DER BÆRER VILJEN I HJERTET - så noter jer hendes navn - det kommer I til at høre mere til.

Olivia og Emil ønskes det bedste fremover.

« Tilbage

Prøvetræning på talentakademiet

Skrevet d. 21/04-2015 af: TARSK

Fredag d. 17. april kl. 14.00-16.30 var 13 håbefulde unge mennesker mødt frem til prøvetræning på Talentakademiet Ringkøbing Skjern. Her skulle de prøve at få en fornemmelse hvordan der trænes på akademiet og se hvordan selve talentakademiet ser ud.

Træningen startede med at alle eleverne var igennem 20 minutters måttetræning som opvarmning. Herefter var de inde at se styrketræningslokalet, hvorefter de var igennem forskellige små styrkeøvelser. Efter selve opvarmningen og styrketræningen, stod den på en times håndboldtræning for håndboldspillerne og ballettræning for balletdanserne, inden flokken igen blev samlet.

Dagen sluttede af med en rundvisning på talentakademiet og en snak om det at være elev på Talentakademiet Ringkøbing Skjern.

Talenttræning      Talenttræning      Talenttræning       

« Tilbage

Hvad betyder det at være et talent?

Skrevet d. 07/05-2015 af: TARSK

Onsdag d. 6. maj havde Talentakademiet Ringkøbing Skjern besøg af tidligere tophåndboldspiller Malene Dalgaard.


Aftenen startede med fælles spisning for elever, forældre, trænere og ledere.Malene Dalgaard 

Herefter kom Malene på, og fortalte om hendes egen karriere og om hvad hun har oplevet i sin tid som håndboldspiller, hvor det blev til flere medaljer og en plads på landsholdet. Hvordan hun som ung talent arbejdede hårdt for at nå sine mål. Hvor hun ikke nødvendigvis var det klare førstevalg, men via hårdt arbejde og vedholdenhed lykkedes med tingene. Hun har taget nogle valg og gået målrettet efter sine mål, hvilket naturligvis har betydet rigtig mange fravalg. Hun fortalte at selvom det var fedt at vinde medaljer og spille med og mod de bedste, så var det største for Malene den proces hun var igennem, for at nå sine mål.

Hun koblede det over på de unge på talentakademiet, og hvilke valg de står overfor. Hvilke udfordringer de vil møde, når de går fra ungdom til senior, hvad enten de er balletdansere eller håndboldspillere.  Malene fortalte endvidere om hvilke parametre der spiller ind på den individuelles udvikling og præstationer – vigtigheden af den rigtige kost, søvn og det at være i balance med sig selv.

Malene DalgaardHvorfor det er vigtigt at kunne fokusere på både skole og uddannelse samtidig med at man dyrker sin idræt på højeste niveau, vigtigheden af forældreopbakning, at kunne strukturere sin hverdag, at have et frirum udover idrætten, var også nogle af de spændende punkter Malene Dalgaard var inde omkring.

Alt i alt en rigtig god aften – som viste, at selvom der er mange fravalg i forbindelse med det at være eliteidrætsudøver, så er tilvalgene, oplevelserne og processen i det hele, det der fylder allermest.

« Tilbage

Talentakademiet Ringkøbing Skjern har indgået aftale med Rofi Centret.

Skrevet d. 26/05-2015 af: Tarsk

Så er der åbnet op for nye muligheder på Talentakademiet Ringkøbing Skjern.

Vi har arbejdet på at få en aftale på plads i Ringkøbing så vi kan tilbyde Jer unge talenter, der bor i Ringkøbing mulighed for at blive en del af RKSK's Talentakademi uden at skulle køre til Skjern.

Det er nu lykkes via en aftale med Rofi Centret således, at vi har købt os adgang til deres fantastiske lokaler til den fysiske træning og har lavet aftale med Sanne Stengaard om at ville forestå den fysiske træning 1 gang om ugen. For Jer der vælger denne løsning, har I naturligvis fri adgang til de fysiske træningslokaler i Rofi, således du kan træne når du har lyst. Den fysiske træning er individuel og tager udgangspunkt i køn, alder, hvor meget du før har trænet etc, og vil løbende blive ændret så du hele tiden udvikler dig optimalt.

Som alle andre er der naturligvis mulighed for at blive en del af håndbold eller ballet træningen i Skjern. Men som noget helt ekstraordinært, kan man også vælge at blive en del af den fysiske træning og få adgang til de arrangementer, der laves på akademiet selvom man ikke er med i den øvrige træning. Det betyder også, at er du ikke lige til ballet eller håndbold så kan du stadig være med.

Der vil som udgangspunkt være et årsgebyr på kr. 2500, der dækker en tøjpakke til en værdi af minimum 2500, og adgang til forskellige arrangementer.
For Jer der kun ønsker fysisk træning, kan der laves en særaftale med kun kr. 1500 i årsgebyr hvilket giver en mindre tøjpakke.
Herudover vil der være en mdl. betaling på kr. 400 i 11. mdr.

Skriv eller ring for yderligere oplysninger.

« Tilbage

Vinderen af vores konkurrence på facebook er...........

Skrevet d. 04/06-2015 af: Tars

I de seneste to uger har vi bedt Jer dele vores facebook så vi kan få ENDNU flere like's og vi vil gerne sige mange tak for alle der har delt opslaget.

Vi har trukket lod om den overfor viste Puma vinterjakke, som er magen til den vore elever næste år bla. får at gå i.

Vinderen af jakken er

SOFIE GRYNING.

Stort tillykke til Sofie, og vi tager direkte kontakt til dig og aftaler nærmere.

« Tilbage

Afslutning på golfbanen

Skrevet d. 23/06-2015 af: Tars

Fredag d. 19. juni var der sommerafslutning for elever, trænere og ledere på Talentakademiet Ringkøbing Skjern.

Dagen startede i Dejbjerg golfklub, hvor der først blev prøvet kræfter med puttebanen. Herefter skulle der øves udslag på udslagsbanen, før turen gik til par 3 banen. Her var elever, trænere og ledere inddelt i hold og så blev der ellers konkurreret indbyrdes. Efter flere gode slag, luftslag og flyvende græstørv, var det tid til at vende tilbage til Talentakademiet.

Her blev der tændt op i grillen og så stod den ellers på hygge med god mad og forskellige spil, inden der blev ønsket god sommer.

Nu går alle på velfortjent sommerferie inden Talentakademiet Ringkøbing Skjern slår dørene op til en ny sæson i august.

Du kan se billeder fra golfbanen her.

« Tilbage

Talentakademiet Ringkøbing Skjern ønsker alle en rigtig god sommer

Skrevet d. 29/06-2015 af: Tarsk

Så er sæsonen 2014/2015 afsluttet og elever, trænere og ledere holder velfortjent sommerferie, inden vi igen slår dørene op til en ny sæson på akademiet.

Talentakademiet Ringkøbing Skjern vil gerne benytte lejligheden til at ønske alle en rigtig dejlig sommer. 

« Tilbage

Fodboldlinie nu en realitet

Skrevet d. 29/06-2015 af: Tars

Så kom dagen hvor vi kan slå dørene op til en fodboldlinie på Talentakademiet Ringkøbing Skjern.

Vi har i den senere tid barslet med ideen da den i vores optik ville være meget oplagt med alle de unge talenter vi har løbende rundt i vores kommune.
Princippet er nøjagtig det samme som de to andre grene, hvor der vil blive lagt enorm vægt på det individuelle både hvad angår fodboldspeciifikt men også omkring den fysiske træning.

Det er et tilbud til alle unge i 7. klasse og opad, hvor man virkelig får muligheden for at arbejde med de individuelle færdigheder.

Vi har i første omgang lavet aftale med Tonni Laursen om at stå for den fodboldspecifikke træning, og kommer der flere end 10-12 elever vil vi koble en ekstra træner på så der kan holdes øje med alle. Den fysiske træning vil være tilrettelagt efter alder, køn, grundform og evt. småskader, og vil være i samarbejde med fysisk træner og fysioterapeut ligesom elever på akademiet har fri adgang til fysioterapeut Hans Jensen.

Er det noget for dig så meld dig ind her eller send os en mail.

Har I spørgsmål omkring fodboldlinien er I meget velkomne til at kontakte Tonni Laursen på 4032 2597 eller Jan-Ole Kristensen på 2022 7794

« Tilbage

Sommerferien er ovre og vi er klar til en ny og spændende sæson

Skrevet d. 11/08-2015 af: Tars

Efter en sommer hvor vejret har været meget varierende alt afhængig af hvor man har opholdt sig, er vi igen klar til at komme i træningstøjet.

Onsdag 19.8 kl. 07.00 er vi klar i Ringkøbing Skjern Kulturcenter med første træning, hvor der vil være en del nye ansigter, så første udfordring bliver at lære hinandens navne og ansigter, og så er vi klar til at træne og udvikle de enkeltes talenter.

Vi har en del gengangere, men også rigtig mange nye elever på håndboldlinien, og den nye fodboldlinie er naturligvis kun nye ansigter.

En spændende tid står foran og vi glædere og til at komme igang.

« Tilbage

Talentakademiet har indgået aftale om 3 årig hovedsponsorat

Skrevet d. 18/08-2015 af: Tars

Når Talentakademiet starter skoleåret op mandag den 17. august er det med en ny hovedsponsor i ryggen. Skjern Bank og Talentakademiet har netop offentliggjort, at banken de næste tre år bliver akademiets hovedsponsor.  

Hvad sponsoratet økonomisk indebærer, ønsker ingen af parterne selvsagt at oplyse. Men direktør på Talentakademiet, Jan-Ole Kristensen, lægger ikke skjul på, at det økonomiske løft giver bedre muligheder for at udvikle skolen og det koncept, som man kan tilbyde fremtidige elever.

Han siger: ”Der er ingen tvivl om, at vi med det nye sponsorat med Skjern Bank får betydelig bedre muligheder for at udvikle skolen og gøre den endnu mere attraktiv for de lokale og regionale unge, som har talentet, evnen og viljen inden for de tre linjer, som vi foreløbig tilbyder, håndbold, ballet og fodbold”.

Opbakning til lokale initiativer

I Skjern Bank er man selvsagt også glad for den nye hovedsponsoraftale. Bankens marketingchef Jørgen Dalgaard finder det naturligt, at den lokale bank på den måde også støtter op omkring de lokale talenter, ligesom banken også gør det på andre fronter inden for idræt og kultur.

”Et godt, lokalt idræts- og kulturliv er utrolig vigtigt for en kommune som vores, og vi vil gerne være med til at støtte op omkring den videre udvikling af vores lokale talenter, så de får endnu bedre muligheder og rammer for at udvikle deres talent og udleve deres passion”, pointerer han.

Plads til flere sponsorer

Jørgen Dalgaard og Jan-Ole Kristensen opfordrer samtidig andre lokale virksomheder til at melde sig som sponsor for Talentakademiet. ”Det er en oplagt mulighed for mange virksomheder til at markere og markedsføre, at man vil være med til at støtte gode initiativer til gavn for udviklingen af hele vores lokale område”, fastslår de.         

I forvejen har Talentakademiet tre andre sponsorer i form af UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern, VGT i Tarm og Ringkøbing-Skjern Kommune.

« Tilbage

Opstart efter sommerferien

Skrevet d. 25/08-2015 af: Tarsk

Den første uge på Talentakademiet er nu gået, efter elever, trænere og ledere startede op igen efter sommerferien.

Onsdag d. 19. august var der fællestræning for alle, så her var eleverne fra alle tre linier samlet. Første træning bestod af forskellige teambuildingøvelser og lege, så ballet-, fodbold- og håndboldelever alle kunne få sat ansigt og navne på hinanden.

Efter træningen var der fælles spisning og madpakker der skulle smøres, inden eleverne skulle videre i skole.

Fredag havde eleverne så den første idrætsspecifikke træning, og mandag deres første fælles styrkepas i fitness.

Så en rigtig god start på et nyt år på Talentakademiet Ringkøbing Skjern.

Fælles opstart       Fælles fitness

« Tilbage

Talentakademiet har indgået aftale med eliteklubber i RKSK

Skrevet d. 15/09-2015 af: Tars

Gratis adgang for Talentakademiets elever og ledere til topsport i RKSK.

En stor del af RKSK's eliteklubber i fodbold og håndbold har indgået aftale om at elever og ledere tilknyttet talentakademiet har gratis adgang til holdenes hjemmekampe.

Indtil videre er der indgået aftale med følgende klubber fri entre:

  • Skjern Håndbold (liga og Champions League)
  • Ringkøbing Håndbold
  • RIF fodbold
  • Rk. Mølle Håndbold

Herudover har også TFGF håndbold, TIF fodbold og SG fodbold budt os meget velkomne - der tages dog ikke entre i indeværende sæson.

Jeg vil gerne takke klubberne for den opbakning vi får rundt omkring, det er dejligt at de unge mennesker får muligheden for at følge med I hvad der sker i klubberne i RKSK, udtaler Jan-Ole Kristensen, Talentakademiet Ringkøbing Skjern.

« Tilbage

Prøvetræning på Talentakademiet

Skrevet d. 25/09-2015 af: Tars

Har du en drøm og lysten til at forfølge den, er Talentakademiet måske noget for dig.

Drømmer du om at stå øverst på sejrsskamlen eller bare udfordre dit eget talent, så kan vi måske hjælpe dig.

Er du til fodbold, håndbold eller ballet, eller har du brug for at få hjælp til at få sammensat et fysisk træningsprogram, så du optimerer dine muligheder, så hold dig ikke tilbage.

Kontakt os og hør om hvad vi kan gøre for dig.

« Tilbage

Stortalent til Talentakademiet Ringkøbing Skjern

Skrevet d. 30/09-2015 af: Tars

Talentakademiet Ringkøbing Skjern glæder sig over, at et nyt stort talent har valgt at bosætte sig på Talentakademiet gældende fra sommeren 2016.

Næste sommer starter stortalentet Lasse Hamann-Boeriths nemlig på Talentakademiet i forbindelse med at Lasse netop har underskrevet en aftale med Skjern Håndbolds ligahold.

Udover aftalen med Skjern Håndbold har vi på Talentakademiet lavet aftale med Lasse om at han skal bo på kollegiet og deltage i træningen, så vidt det er muligt i forhold til den øvrige træning, og samtidig skal han læse til fysioterapeut.

Jan-Ole Kristensen fra Talentakademiet udtaler: ”Vi er rigtig glade for, at vi sammen med Skjern Håndbold har kunne sammensætte en aftale, så Lasse kan få hverdagen til at hænge sammen her i kommunen og forfølge drømmen om både at studere til fysioterapeut og sætte fuld fokus på håndboldkarrieren. Lasse skal være med til al den træning han kan, sideløbende med træningen i Skjern Håndbold, og samtidig være med til at præge elitemiljøet på kollegiet".

"Vi ser frem til samarbejdet og glæder os over at kunne være med til at give unge talenter denne mulighed”.